Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Gemoedelijke sfeer kenmerkt hausse HCAW 4

Boze werknemers Essent onderbreken duel in Almere

Almere – Nog maar 1,5 inning oud was de derby tussen het derde team van Almere ’90 en HCAW 4 toen het licht uitviel. De totale chaos die op dat moment ontstond laat zich nog het best omschrijven als blinde paniek. Gelukkig kon alert kantinepersoneel de spelers en begeleiding binnen enkele minuten op de hoogte brengen van het hoe en met name het waarom omtrent deze ontwikkeling.

Wouter Huisman nadrukkelijk in beeld bij HCAW 4
Het kabinetsbesluit om de geĂŻntegreerde energiebedrijven te splitsen kon rekenen op enige weerstand onder werknemers bij de verschillende energiebedrijven. Om hun ongenoegen kracht bij te zetten werd het Philips stadion te Eindhoven aanvankelijk uitgekozen om de lampjes uit te zetten tijdens een wedstrijd van het Nederlands team. Men zag echter tijdig in dat een zelfde aktie in Almere op het rustieke Fanny Blankers Koen sportpark waarschijnlijk kon rekenen op meer media aandacht. Aldus geschiedde.

Na een onderbreking van 30 minuten ontstond er een wedstrijd die in feite nooit een wedstrijd was. Met precies negen spelers begon HCAW 4 de ogenschijnlijk ongelijke strijd in een dubieuze opstelling. Zo mocht Van der Kamp de honneurs op het eerste honk waarnemen en nam Temminck de ondankbare taak op zich om zich te laten kronen als verliezend werper. De win ging naar startende werper Kenny van Kampen die bij wijze van uitzondering niet voor Almere 2 maar voor Almere 3 uitkwam.

Als slagroom op de taart trakteerde Stephan Maat werper Temminck op een comebacker die hij aannam met zijn bovenbeen. Enigszins tekenend voor de karikatuur waarin de Bussumers zichzelf wisten te manoeuvreren. De wedstrijd zat vol veldfouten waar zelfs de aanwezige Nieuwegein Diamonds coach Maurice Cranston zich ontzettend aan zat te ergeren: “Als je op zo’n manier de basis mechanics laat zien toon je in feite geen enkel respect voor het spel. Helaas kom je dat nog wel eens tegen in de onderbond.” Waarvan akte.

De uiteindelijke uitslag van 15-8 in Almeers voordeel gaf de krachtsverhoudingen niet helemaal juist weer maar levert wel een spannend einde van de competitie op. Zowel Nieuwegein Diamonds als Almere ’90 zijn nog in de race om de titel welke recht geeft op promotie naar de derde klasse. Alhoewel het tegenwoordig ook goed mogelijk is te promoveren zonder kampioen te worden (Arnhem Rhinos 2005, red.) verwacht skipper Mike de Haas dit jaar geen wonderen meer. “Het vasthouden van de derde plaats is nu prioriteit, als ik volgend jaar klaar ben met de verbouwing van mijn huis is er pas plek om een kampioensfeest te vieren” aldus de Bussumer.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by