Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Bussums collectief tekent voor derde winst op Blue Socks

Degelijkheid druipt van defensie HCAW 4 af

Veenendaal – Na het doordeweekse treffen met Almere ’90 stond het duel met Blue Socks op het menu. Aan het begin van het seizoen bestempelde de Veenendaalse skipper zijn collectief nog als titelkandidaat maar de zeven overwinningen dit seizoen uit negentien duels laten duidelijk andere tekenen van bescheidenheid zien. HCAW 4 is verantwoordelijk voor drie van de twaalf verliespartijen, de derde kwam afgelopen weekend in het conservatie Veenendaal tot stand.

Ian Hagen ging als werper negen innings lang all-in
Het sparen van werper Wouter van der Kamp tijdens de wedstrijd in Almere voor dit duel betaalde zich direct uit. Van der Kamp kon zijn arm niet optillen, laat staan negen innings gooien. De oplossing bleek even eenvoudig als logisch; catcher Ian Hagen nam met een pokerface plaats op de heuvel voor een shutout en Remco Tolenaar pakte breed lachend de catcherpositie over. Hagen liet de werpersstaf zien hoe makkelijk het spelletje in elkaar zit. Stijf van verveling gooide hij twaalf keer drie slag en haalde de win binnen voor de Bussumers. Hierbij werd hij gesteund door een zeer degelijke defensie, een handvol grove inschattingsfouten daar gelaten.

De echte diepgang zat hem deze keer niet in de wedstrijd zelf maar allerhande randverschijnselen die een teamsport oneindig leuk maken. Zo bleek Frans verlaat, hij kwam pas een uur na aanvang van de wedstrijd opdagen in Veenendaal maar hield er wel een leuk contact aan over met de rubensvrouw die hem een lift verstrekte naar de sportvelden. Enkele afzeggingen op vrij korte termijn voor aanvang van de wedstrijd zorgden voor een bepalende toon. Met precies negen spelers (de coach incluis) moest de klus daarom in eerste instantie geklaard worden voordat Verlaat een plek in het veld kreeg toebedeeld.

Volstrekt onbevangen (waarschijnlijk door bovengenoemde gegevens) trad HCAW 4 het strijdperk in en kwam eigenlijk geen moment in de problemen wat resulteerde in een solide 5-8 overwinning. De ‘do or die’ manier van denken bracht het team tot een versteviging van de derde plek op de ranglijst. Opmerkelijk genoeg met een runsaldo van 0. Liefst 189 runs werden al tegen gescoord, hier stonden dan ook weer 189 runs tegenover. 10% Hiervan werd binnengeslagen door werper Wouter van der Kamp (19 rbi) wat de verhouding in een totaal ander perspectief plaatst.

Met nog drie wedstrijden te gaan ligt handhaving van de derde plek op de loer, toch weer een situatie waarin spelers met druk om moeten zien te gaan. Over het algemeen is dat iets waar de reserves van de reserve reserves uit Bussum maar wisselvallig mee omgaan. Dit werkt de natuurlijke schifting ook enigszins in de hand, mensen raken sneller geblesseerd alleen al bij de gedachte dit seizoen in ‘het linker rijtje’ af te kunnen sluiten. Het kan verkeren in de vierde klasse onderbond waar het eigenlijk alleen nog bij grote beleggers een interessante periode kan gaan worden.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by