Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Holle retoriek vormt drijfveer HCAW 4 in abstract scenario

Bussumers profiteren optimaal van laag drukgebied

Fotoverslag staat hierrrrrrrr (Met dank aan huisfotograaf Guido Dercksen)

Bussum – Zonder enige nuancering mag gesteld worden dat HCAW 4 het zichzelf dit seizoen vaak onnodig moeilijk heeft gemaakt. Een beslissing vroegtijdig forceren zat er meestal niet in tot frustratie van vriend en vijand maar met name skipper De Haas. Tegen het einde van de lopende jaargang lijkt het veredelde sterrenensemble zich hier ineens terdege van bewust en begint het besef te groeien dat er meer in het vat zit. 17 September stond de thuiswedstrijd tegen de Wombats uit het KNMI dorp in de planning, de sparringpartner bij uitstek om het nieuwe besef op te projecteren.

Midvelder Royce Schmitz maakt contact voor een honkslag
“Of het meteorologisch nou niet goed in elkaar zat weet ik niet, de luchtvochtigheid was goed, temperatuur ook en toch lukt het ons niet om onze kwaliteiten uit te bouwen om gedecideerd de punten mee naar De Bilt te nemen” legt tweede honkman Bas Eijpe uit. De voormalig HCAW’er legt de vinger op de zere plek, de spelers van Wombats zorgden voor een wedstrijd binnen een wedstrijd. De ene wedstrijd speelden ze tegen HCAW, de andere wedstrijd vochten ze tegen zichzelf uit. Beide confrontaties gingen verloren waardoor er een geflatteerde 27-7 genoteerd werd als einduitslag, de vijfde competitiewinst op de Wombats in twee jaar. Daarmee lijkt de vraagstelling van Wombats werper Gabor of HCAW 4 het tussen ‘de grote jongens’ vol kan houden een retorische.

Een aantal spelers zonder shirt, een linkshandige korte stop of stoten met vijftien punten achterstand; het zijn onderdelen van het Biltse spel die de neutrale toeschouwer wel kan waarderen. Ook HCAW 4 zag er het verrassingselement wel in maar bleef toch geconcentreerd spelen. Ondanks de concentratie vielen er wederom onverdiende punten te betreuren. Dit laat zich aanzien als structureel probleem binnen de gelederen van de huidige selectie, een oplossing ligt voor de hand maar laat toch nog even op zich wachten. “Ik weiger de aanwezigheid van een probleem als zodanig te onderkennen zolang er nog mogelijkheden liggen die bij kunnen dragen aan een solide oplossing” probeert utility player Remco Tolenaar de stemming er in te houden. Het is aan dovemans oren gericht; zelfs broer Martin luistert niet meer mee en zit inmiddels achter het stuur van zijn bolide met een gestrekt been op het gaspedaal.

“Deze situatie vraagt om een gewijzigde structuur” mijmert HCAW4-manager Temminck. “We hebben voor komend seizoen twee spelers vastgelegd en zijn in een vergevorderd stadium met een derde topper.” Temminck wijst op zijn portemonnee. Leeg. Het perpetuum mobile begint hem zichtbaar te ergeren: “het is inderdaad vervelend elk jaar weer te merken dat je strategie niet goed uitpakt maar we hebben nu wel collectief het idee dat we de goede weg zijn ingeslagen.” Hoe het management van HCAW 4 seizoen 2007 ingaat zal op korte termijn middels een persconferentie in ’t Spant uit de doeken worden gedaan. De verwachtingen zijn uitermate laag gespannen.

Men zou haast vergeten dat er nog gewoon gespeeld moet worden voor de competitie. De uitwedstrijd bij WSB staat voor zondag 24 september op het programma en wellicht moet er nog een datum geprikt worden om aan te treden tegen de Domstad Dodgers, hierna zit jaargang 2006 er voor de Bussumers op en kunnen de bowlingschoenen weer aangetrokken worden.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by