Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

HCAW4 ondergaat gedaanteverwisseling in stilte

Bussumers krijgen groen licht van hedge funds

Bussum – Het seizoen 2007 werd voor het derde jaar op rij afgesloten met een top3 notering. HCAW4 eindigde kleurloos op de tweede plek met de meest productieve slagploeg, geen enkel team kwam ook maar in de buurt van het aantal gescoorde runs. En toch zijn er genoeg lachende gezichten te bespeuren in the valley.

Moerbeek overdenkt zijn transfer

De troosteloze aanblik van de lege velden staat in schril contrast met de stemming binnen de selectie. In de afgelopen paar maanden is het management koortsachtig bezig geweest het niveau op peil te houden nu enkele bepalende spelers hebben besloten HCAW4 te verlaten. Eerst was het wachten op de accountantsverklaring van waaruit groen licht kwam om de selectie te versterken. Financieel analist Bas Schmitz laat zijn licht schijnen over de ontstane situatie:”We kwamen in een onwenselijke situatie terecht waarin asset play leading werd, middels een knap stukje vermogensbeheer hebben we dit met de mantel der liefde kunnen bedekken.”

En zo konden de onderhandelingen worden geopend met potentieel spelersmateriaal. Dit was hard nodig aangezien spelers om uiteenlopende redenen hun lidmaatschap inruilden voor een met drank doordrenkt bestaan buiten de krijtlijnen. Zo bracht Wouter van der Kamp zijn vaderschap in als excuus, zocht Jeroen Rappange een langdurige participatie bij vrouwen en moest broer Olivier Rappange afhaken vanwege een blessure. Als klap op de vuurpijl heeft skipper Mike de Haas aangegeven zich te willen toeleggen op coaching en dus meer zijn stempel te drukken op de gameplay in strategische vorm.

HCAW4 heeft een naam hoog te houden op aankoopbeleid. Alleen al het afgelopen jaar wist het team een rookie te contracteren die in zijn eerste jaar zowel een no hitter gooide als een homerun sloeg. Zijn naam: Daniel Lobatto. Zijn lijfspreuk: “I never compromise on performance” Ondanks zijn vermogen wedstrijden te winnen als werper was uitbreiding van de pitchersstaf wenselijk en dus werd contact gezocht met Arjen Moerbeek. Moerbeek is een eeuwig talent en toevalligerwijs in bezit van een rubberen arm. Voorzitter van de raad van commissarissen Temminck ziet in Moerbeek bovendien ‘eindeloos rendement’, waarvan akte. Moerbeek hoefde niet lang na te denken over de aanbieding (naar verluid enkele tosti’s en wat flesjes prik) en tekende de verbintenis blind.

Het vertrek van Remco Tolenaar in 2006 en de gebroeders Rappange in 2007 bracht een probleem met zich mee; er zou een situatie kunnen ontstaan waarin HCAW4 niet meer de beschikking heeft over twee broers. Hier speelde Temminck handig op in door Jasper en Crispijn Jongsma terug naar Bussum te halen. Beide spelers hebben een honkbalverleden in Bussum en zijn zowel binnen als buiten de kantine van HCAW bekenden. Beide spelers hebben hun ervaring te gelde gemaakt in Hilversum. Ze komen bepaald niet terug om af te bouwen zo laat Jasper weten: “Ik redeneer primair vanuit het realisatieprincipe, we nemen de winst als de tijd daar is. Doelstelling blijft binnen dit gedachtengoed realisatie.”

‘If you can’t beat them, join them’ moesten Bart Rebel en Kees Tempelaars gedacht hebben toen ze zich meldden aan de poorten van het honkbalbolwerk van HCAW4-president Mike de Haas. Beide Badhoevedorp spelers gingen de ingewikkelde inauguratie te lijf en doorstonden het vraag- en antwoordspel van het illustere duo De Haas & Temminck en konden dus aanschuiven. Beiden hebben jarenlange ervaring in de honkbalwereld en zijn bekend met literaire deconstructie. Geknipt voor HCAW4 en dus geboren voor het geluk.

Nadat de selectie een hoogtestage heeft doorstaan in Zuid-Limburg lijkt iedereen klaar voor de wintertraining. Binnen een weldadigheid van eindeloos veel eten, drinken, zwemmen en bokken ligt seizoen 2008 als volgende uitdaging te wachten. Het zou zomaar kunnen gebeuren dat het management van HCAW4 op de persconferentie in februari met een serieuze winstwaarschuwing komt.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by