Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Bussumse stangen zwijgen

Debuut voor werper Jerry Frank valt in duigen

Bussum - Het kampioenschap in de vierde klasse was een dusdanig ongeevenaarde prestatie dat de Giants en passant het predikaat sportploeg van het jaar 2009 meekregen. In Hengelo om precies te zijn. Logisch daarom dat bij de start van de competitie in Bussum op bezoek bij HCAW4 het veld vergeven was van de cameraploegen, journalisten en oostelijke aanhang. Allen werden teleurgesteld; een bedroevend slechte wedstrijd werd op de mat gelegd. Een wedstrijd die werd gekenmerkt door matig veldspel en bedroevende slagprestaties.

Vooraf leek het een aardig affiche, HCAW4 tegen de Giants uit Hengelo. Zowel Giants als HCAW4 werden in 2009 kansloos kampioen. Vreemd genoeg wist HCAW4 met deze identieke prestatie niet de titel sportploeg van het jaar in de wacht te slepen. Er sprongen meer zaken in het oog. Neem bijvoorbeeld de abstracte trainingsvormen met pionnen waarmee de giganten zich ruim twee uur voor de wedstrijd bezighielden. Deze bezigheidstherapie is uniek in de honkbalwereld, zelfs in het honkbalgekke Amerika bleek uit navraag een dergelijke vorm onbekend.

De Giants hadden uit voorzorg twintig spelers meegenomen waarbij vooral Mark Kolner in het oog sprong. De boomlange werper heeft een HCAW verleden maar past gezien zijn afmetingen beter tussen de giganten uit Hengelo. Door zijn verleden is het makkelijker een benchmark te realiseren op basis waarvan je de pitch sequence insteekt. Deze approach heeft Giants in 2009 het kampioenschap gebracht maar is aan slijtage onderhevig. Om wedstrijden in winst om te zetten is namelijk ook nog slagkracht benodigd. Het gebrek hieraan kwam in de onderlinge ontmoeting bij beide partijen pijnlijk naar voren. “Een absolute verzuiling in slagkracht” sprak Giants aanvoerder Paul van Raalte. Waarvan akte.

Lang ging het onderlinge treffen gelijk op. Giants nam een 0-2 leiding in de eerste innings die niet veel later werd omgebogen tot een 3-2 voorsprong voor HCAW4. De grootste mogelijkheid om de punten in Bussum te houden kreeg Daniel Lobatto, hij parkeerde een bal met het tweede en derde honk bezet vakkundig in het outfield. Slechts atletisch vermogen van de midvelder stond de genadeklap in de weg. Een diving catch hield de gasten in de race die ze uiteindelijk winnend af wisten te sluiten. Met een ontlading waar ze bij de uitvoering van het zwanenmeer trots op zouden zijn vierden de twintig spelers een klein feest.

Kenmerkend aan beide kanten was het gegeven dat de punten hoofdzakelijk onverdiend werden gescoord. Het was dan ook vooral een pitchersduel tussen Mark Kolner en Jerry Frank. Laatstgenoemde is als rookie overgekomen van Almere ’90 waar hij transfervrij kon vertrekken. Met militaire precisie bestrijkt hij de slagzone effectief, een welkome aanvulling op de bullpen van de Bussumers. Een set nieuwe stangen bracht vooralsnog geen verlichting, slechts vier honkslagen kwamen van de kloppers af. “Te weinig”, gaf skipper Mike de Haas direct zijn mening. De Haas zag zijn team zelden zo matig presteren en kondigde dan ook maatregelen aan. “Ik heb maatregelen aangekondigd”, vulde hij aan.

Toch vielen er voldoende lichtpuntjes te betreuren. Zo kreeg Lingo ster Diederik Klaassen eindelijk de erkenning waar hij zoveel recht op heeft; hij werd op de velden herkend. “De tragiek van een miskend talent draagt afdoende bij aan een holle retoriek om u tegen te zeggen” waren de wijze woorden van Boyd de Wolf. Hieruit blijkt onnavolgbaar de teamgeest die het team op sleeptouw zal nemen. Een ander lichtpunt was Tim Berrier. De goedlachse derde honkman is sinds kort de trotse eigenaar van een Friesche stabij pup, daar kan geen batting practice tegenop.

In de komende speelronde staat de uitwedstrijd bij Bedrocks in Emmen op het programma. Zij hebben de benoeming tot sportploeg van het jaar gemist, HCAW4 ruikt derhalve kansen.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by