Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Weerzinwekkend offensief kan zelfs hunebedden niet bekoren

Discussie over Drents aandeel in bruto nationaal product onvoldoende belicht

Emmen - HCAW4 is in 2010 op toernee door Nederland en doet daarbij hoofdzakelijk het noorden en het oosten aan. Op zondag 18 april stond het treffen met de Bedrocks uit Emmen op het programma. In verband met een Ijslandse aswolk was reizen via de lucht onmogelijk waardoor HCAW4 zich genoodzaakt zag vroeg op te staan en zich op het asfalt te begeven. Met lood in de schoenen vertrokken de Bussumers richting Emmen. Niet zozeer uit angst voor het treffen met Bedrocks alswel om het gaspedaal structureel zonder veel moeite in te kunnen trappen.

Het zuidoosten van Drenthe is na de tweede wereldoorlog aangemerkt als ontwikkelingsgebied vanwege de economische achterstand. Onderweg naar Emmen was deze situatie nadrukkelijk onderwerp van gesprek, de stille hoop was toch vooral om antwoord te krijgen op de prangende vraag wat dit gedeelte van Nederland bijdraagt aan het bruto nationaal product. Aan het inschattingsvermogen van de Drentse inwoners zal het in elk geval niet liggen; reeds bij aankomst werd HCAW4 ingeschat op een talentvol bierteam. Een moment van zelfreflectie voor de goedlachse Bussumers.

Zestig niet betalende bezoekers kregen een gezapige vertoning voorgeschoteld waarin Bedrocks geenszins bij machte was om de wedstrijd in Drents voordeel te beslissen. Startende werper Jop Strick mocht in acht innings circa 160 ballen gooien, dit bleek vooral een tactische zet. Strick bleef ondanks een flinke achterstand actief op de heuvel om closer Alex ten Hoor effectief in stelling te kunnen brengen. Aan Bussumse zijde kreeg Jerry Frank weer het vertrouwen als startende werper om de klus te klaren. Nadat skipper Mike de Haas poĂ«tisch met de mededeling “Jerry, jij start vandaag” op de proppen kwam reageerde Frank stoĂŻcijns. Dit zal niemand verbazen, hij heeft alles al meegemaakt. Niet alleen heeft hij een trackrecord op honkbalvlak (Triple A, Rookie of the year, golden glove double A, hoofdklasse NL), hij heeft zich tevens internationaal laten gelden als ijskoude killer. Volgens een woordvoerder van de militaire vakbond heeft Jerry Frank 34 confirmed kills op zijn naam staan. Iemand die je dus goed kan gebruiken op de heuvel. “Een prettige aanvulling binnen onze rotatie” nuanceert lange afstand specialist Lennart van der Zwaan de indianenverhalen.

Aanvallend wisten de Bedrocks zich in drie innings positief te profileren, in de tweede, zesde en achtste inning kwamen ze tot scoren. HCAW4 wist in twee innings niet tot scoren te komen wat het verschil direct kenmerkte. Er vielen verder geen homeruns te noteren, om te voorkomen dat deze werden geslagen zijn uit voorzorg twee hekken in het outfield geplaatst door de gemeente Emmen. Mede hierdoor bleek het voor Maarten een te groot veld.

Met de einduitslag van 6-13 in Bussums voordeel gaan de punten weliswaar mee terug naar ’t Gooi, absoluut tevreden kan HCAW4 niet met zichzelf zijn. “Er zijn genoeg kansen geweest meer punten te scoren maar we lieten teveel mensen achter op de honken” analyseert cultureel consultant Bas Schmitz. Hij neemt nog een flnke hap uit zijn big mac en kijkt glazig voor zich uit. “Het is ook gewoon niet eerlijk” stelt Diederik Klaassen vast terwijl hij een goed gevuld glas bier over zijn hoofd leeg laat lopen. “Wij komen toch ook gewoon trainen?”, vult hij aan. Volgende keer toch wat beter opletten als skipper De Haas aanwijzingen geeft, dan mis je ook geen afslag meer. Zelfs niet op winterbanden.

Zondag 25 april mogen de Bussumers het opnemen tegen Quick uit Amersfoort. Dan zal blijken of de adviesgroep die is verbonden aan de Amersfoortse selectie hun werk goed heeft gedaan en het talentvolle bierteam goed heeft weten in te schatten.

Ook in Drenthe is de wedstrijd beoordeeld op emmen.nu.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden op Springerweb.

© 2002-2013 hcaw.net - powered by