Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

HCAW4 schenkt Quick overwinning in uitputtingsslag

Afwezigheid skipper Mike de Haas bepalend in uitvoering gameplan

Amersfoort - Vergane glorie, zo zou de entourage rondom de Amersfoortse base- and softball club Quick inhoudelijk mogen worden getypeerd. De hoofdklasser van weleer doet tegenwoordig ultieme pogingen zich te onttrekken aan de tweede klasse zonder daarin al te succesvol te zijn. De lege tribunes zijn een pijnlijke verwijzing naar een rijk verleden. Amersfoort ondergaat gelaten de tegenvallende prestaties van de plaatselijke honkballers die zelfs tegen HCAW4 niet op eigen kracht wisten te winnen.

Het onderlinge treffen was vanaf het begin op de lijn; lead off slagman Diederik Klaassen sloeg genadeloos toe door een bal de tuin uit te werken. Een voorbode op een lange middag zo bleek al snel. Aan beide kanten werd er verdedigend zeer matig gespeeld waardoor de wedstrijd uitmondde in een foutenfestival. “De Bussumse verdediging had nog het meest weg van een geschaarde vrachtwagen combinatie; er was simpelweg geen beweging in te krijgen” legt kernfysicus Tim Berrier uit. “Als je keer op keer een verkeerde approach toepast is het al snel einde oefening en loop je achter de feiten aan”. Het publiek genoot zichtbaar meer van de zon dan van het spel wat op de mat werd gelegd. Maar zelfs de zon gaat vervelen, ruim voor het einde van de ruim vier uur durende wedstrijd was er niemand meer te bekennen op het sportcomplex. Het publiek was uit pure verveling lang en breed vertrokken.

Ondanks de teleurstellende prestaties viel er voor neutrale toeschouwers genoeg te zien. De totale productie van 32 honkslagen (HCAW4 wist 18 honkslagen te produceren tegenover 14 honkslagen van Quick) waaronder ondermeer een linedrive homerun van Boyd de Wolf kom je tenslotte ook maar zelden tegen op de velden. Het foutenfestijn van HCAW4 is eveneens uniek te noemen. In plaats van de wedstrijd in zeven innings in Bussums voordeel te beslechten sleepte de Quick formatie de overwinning met 18-17 binnen. “Een papieren tijger” baalde de jarige scorer Niek. Hij had maar liefst vier kantjes nodig om alle honkslagen en fouten te kunnen verwerken. Een deceptie voor de Bussumers en tevens een ontluistering voor Quick. De zelfbenoemde titelkandidaat kreeg de punten in de schoot geworpen door de vele veldfouten van HCAW4 en had bovendien coach Edward Spanner als closer nodig om de wedstrijd in het slot te gooien. Spanner vertrouwde duidelijk niet op het vermogen van zijn eigen pitching staf om de wedstrijd in Amersfoorts voordeel te beslissen.

Inmiddels is duidelijk dat zowel Quick als HCAW4 in deze vorm geen enkele aanspraak mag maken op de titel in de tweede klasse. En dat is te voelen op Beursplein 5. De handel in de aandelen HCAW4 is weer eens stil gelegd en persvoorlichter Martin Tolenaar sprak in bedekte termen al over een winstwaarschuwing. “Na een periode waarin we de bonusstructuur hebben moeten aftoppen is beheersing van hoogconjunctuur key. Hierdoor hebben we voldoende reserves op kunnen bouwen om de assets opnieuw in te schalen. Wat dat aangaat hebben we altijd een anticyclisch beleid kunnen voeren, bij de huidige economische omstandigheden lijken voor ons uitsluitend de investeringen te prevaleren” licht Tolenaar verder toe. Of deze bedrijfseconomische benadering toekomst heeft zal moeten blijken. De pijlen zijn vooralsnog gericht op de eerstvolgende wedstrijd. Een dag na de dag van de arbeid zal er hard moeten worden gewerkt tegen de Blokes uit Veendam om de punten in Bussum te houden.

In het kader van hoor en wederhoor een belichting van Amersfoortse zijde op stadamersfoort.nl.

© 2002-2013 hcaw.net - powered by