Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Dagje uit in het bos levert HCAW4 winst op

Trage start HCAW4 staat positief resultaat niet in de weg

Apeldoorn – In de bossen van Apeldoorn ligt op een idyllische plek het sportpark waarin Robur ’58 haar wedstrijden afwerkt. Er zijn maar weinig verenigingen in Nederland die prat kunnen gaan op een dergelijk mooie ligging van hun veld. Het is voor de spelers van HCAW4 dan ook een groot genoegen dit jaar langs te mogen komen bij Robur. Dat de bossen tevens een perfecte ondergrond kunnen bieden om doelloos donuts te driften is in feite de spreekwoordelijke kers op de taart.

Terwijl wereldwijd met belangstelling werd uitgegeken naar de koersontwikkelingen op de verschillende beurzen naar aanleiding van het Griekenland echec stond voor HCAW4 toch vooral de confrontatie met het tweede team van Robur ’58 centraal. Het kenmerkt de beperkte belevingswereld van de reserve reserve reserves uit Bussum. “Tunnelvisie, zo zou je het ook kunnen typeren”, legt neurolinguistisch programmeur Diederik Klaassen uit. Klaassen kan het weten, hij heeft hierover een prettig leesbaar boek geschreven en grijpt iedere gelegenheid aan om hieraan te refereren. “Het is vooral gemakzucht om te kunnen redeneren vanuit een eenduidige hypothese die we collectief als waar aannemen. Een andere realiteit bestaat dan niet meer, deze invalshoek is niet per definitie fout.” Wie meer wil weten over de visie van Klaassen kan bij zijn wekelijkse signeersessies in cafĂ© De Peuk te Bussum aanschuiven. “Moet je zeker doen” tipt Daniel Lobatto de sessie. Lobatto is een zelfbenoemd ervaringsdeskundige avant la lettre en demonstreerde dit door middels dubbel zicht twee wedstrijden tegelijk te spelen.

HCAW4 moest het treffen met Robur zonder Jerry Frank stellen. Ace Frank moest verstek laten gaan, het vieren van de verjaardag van zoon Dion en het redden van de wankelende Euro op de valutamarkt hielden hem van het veld. Bij deze gelegenheid werd François Temminck de heuvel op gestuurd. Tot grote schrik van de tegenstander, Temminck heeft een track record opgebouwd op het gebied van geraakt werper gooien. Toch zat de schrik er bij Temminck zelf zo mogelijk nog meer in, gooien had hij immers al geruime tijd niet meer hoeven doen. De schade viel uiteindelijk mee; niemand werd geraakt en Temminck incasseerde slechts twee onverdiende punten in vijf innings werk. Maarten Grootveld hield de wedstrijd vervolgens dicht door in de resterende twee innings vijfmaal drie slag te gooien. Het tekende vooral de onmacht aan Apeldoornse zijde. Tegenover de twee runs die Robur wist te produceren stonden er zestien van Bussumse zijde. Vier wijd, honkslagen, tweehonkslagen en nog meer honkslagen afkomstig van de Bussumse stangen zorgden voor deze productie. Geen homeruns deze keer, voor Maarten was het wederom een te groot veld en Peter Smit verwarde de kantine met het hek.

De 2-16 uitslag drukte Robur verder weg in de degradatiezorgen. Toch maakt de Apeldoornse selectie zich nog geen zorgen. “Wij maken ons inderdaad geen zorgen”, tekent veteraan Hans Kunnen op. Kunnen heeft alles al meegemaakt op honkbalgebied en zal daarom niet snel een ongemakkelijk gevoel krijgen bij deze positie op de ranglijst. Toch is de malaise waarin het Apeldoorns honkbal zich momenteel bevindt duidelijk zichtbaar. Zowel het eerste als het tweede team moeten genoegen nemen met strijd om degradatie. Voor HCAW4 gaat dit niet op. Een weelde, de huidige positie op de ranglijst geeft geen enkele reden tot zorg. Skipper Mike de Haas ziet echter wel een uitdaging in de komende confrontaties met The Blokes uit Veendam en de Diamonds uit Drachten. Beide wedstrijden zijn in het komende weekend in de planning gezet. Aanpassingsvermogen van de Bussumers zal de sleutel worden in het vermogen beide wedstrijden in winst om te zetten. Diepte in de bullpen speelt eveneens een rol. Voor HCAW4 zal na komend weekend duidelijk zijn waar het staat in de tweede klasse. Alle opponenten zijn dan bevochten en een voortgangsevaluatie kan dan worden ingepland.

Wat mee kan worden genomen in de voorlopige evaluatie is het goede nieuws wat Bussum deze week wist te bereiken. Waar alle politieke partijen een bezuiniging van 30 miljard hebben opgenomen in hun plannen bleek overal ruimte te bestaan om HCAW4 een bedrag te schenken onder de noemer culturele subsidie. Cultureel analist Bas Schmitz spreekt van ‘een substantieel bedrag’ maar wil niet zeggen hoeveel dit is. “Een substantieel bedrag” herhaalt Schmitz fijntjes, zichtbaar geĂŻrriteerd. Wellicht brengt de subsidiestructuur de lange termijn planning in een ander daglicht. Op korte termijn zal echter de confrontatie met de noordelijke tegenstanders centraal staan. “Daarna zien we wel weer verder”, focust skipper Mike de Haas. Waarvan akte.

Met dank aan Robur '58 de play by play statistieken van deze wedstrijd.

© 2002-2013 hcaw.net - powered by