Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Noordelijk weekend in Bussum afgesloten met 100% score

GVR blijkt reuzendoder

Bussum – Voor veel Bussumse spelers is het een tijd geleden dat dubbels spelen in het weekend gemeengoed was. Na jarenlang elke weekend dubbels te spelen is de betrekkelijke rust in de aantrekkelijke tweede klasse A voor de meeste spelers een weelde. Bij uitzondering moest het elite clubje van skipper Mike de Haas er echter toch aan geloven in het weekend van 15 en 16 mei. Op beide dagen moest HCAW 4 in Bussum aantreden tegen opponenten uit de noordelijke provincies. The Blokes uit Veendam en Drachten Diamonds mochten hun gaspedaal permanent diep intrappen om aan te treden in de Bussumse vallei.

Zoals verwacht werd HCAW 4 gedwongen aanpassingen te doen, de benodigde 18 werpers zijn immers niet binnen het team aanwezig om een dubbel adequaat op te vangen. “Waar je in zo’n situatie op aanstuurt is een 7 inning wedstrijd op de zaterdag zodat de compensatiedrang op zondag een equivalent als uitgangssituatie kent” schets skipper De Haas de uitdaging. En dus moesten de Blokes er op zaterdag aan geloven, zo was het idee.

De uitvoering van de korte termijn strategie werd kracht bijgezet door een furieuze opening. Reeds in de eerste inning liet HCAW 4 drie homeruns noteren om vervolgens onderuit gezakt de wedstrijd uit te zitten. Op momenten had het team meer weg van bioscoop publiek, vanuit de dugout werden met name de verrichtingen op de heuvel met grote verbazing gade geslagen. De Veendamse werper had een lastige middag, hij had immers te maken met meerdere tegenstanders. Dat simultaan honkballen op voorhand een verloren zaak is bleek al snel, het bedwingen van zowel HCAW 4 als de stemmen in zijn hoofd bleek teveel gevraagd. Heftige monologen ten spijt, gestolen honken maakten niks meer uit en de loss werd lachend gedragen. De Bussumers trakteerden zichzelf op een 21-7 overwinning, Jerry Frank gooide een 7 inning shutout en vrijwel iedereen was blij. Vrijwel iedereen, alleen de Veendammers moesten even slikken. Na het faillissement van de plaatselijke betaald voetbal vereniging moest het nieuws van dit verlies ook nog even over de buhne worden gebracht op de Lange Leegte.

De matinee voorstelling die zondag op het programma stond was van heel andere categorie. HCAW 4 moest terugvallen op diepte in de bullpen om tegen de Drachten Diamonds door te komen. De arm van startende werper Francois Temminck werd weer eens op de proef gesteld en daarmee dientengevolge de verdediging van de Bussumers. Een combinatie van veldfouten en zeven maal geraakt werper zorgden voor een vroegtijdige vervanging op de heuvel. Daniel Lobatto werd als reliever en setup man in stelling gebracht bij een achterstand die langzaamaan werd ingelopen.

Vanaf de achtste inning was de wedstrijd op de lijn en nam HCAW 4 de controle over. Martin Tolenaar wist door te komen met een belangrijke honkslag waarmee de Bussumers voor het eerst een voorsprong op het fictieve scorebord zagen verschijnen. Closer Maarten Grootveld hoefde alleen nog maar even de negende slagbeurt dicht te houden om de gasten puntloos terug naar Drachten te sturen. Een opposite homerun van de Diamonds zorgde echter weer voor een gelijke stand. HCAW 4 kon in de negende slagbeurt geen runs produceren waardoor de verlenging aanbrak. De tiende slagbeurt werd vakkundig dicht gehouden door Grootveld waardoor het initiatief weer bij HCAW 4 lag. Wat volgde kan eigenlijk alleen in een bloemlezing samengevat worden. De honken liepen vol en met Ă©Ă©n man uit was de spanning om te snijden. Gelukkig is er in tijden van spanning iemand die zijn hoofd koel kan houden. Iemand op wie je kan bouwen en iemand die kan bouwen. Met 2,15 meter lengte mag de Goedlachse Martin Tolenaar met recht de grote vriendelijke reus genoemd worden. Hij hoefde slechts eenmaal uit zijn vriendelijke rol te stappen om HCAW 4 de winst te geven. Met een sacrifice fly bracht hij het winnende punt over de plaat en stuurde de tegenstander terug naar Friesland. Hoopje op de GVR, spare ribs, kratje bier en weer twee punten erbij.

“Een terechte overwinning”, sprak de flamboyante mooiboy Boyd de Wolf. “Als je hier verliest is dat op basis van onze fouten” vult macro econoom Rachid Smit aan. “Als we de productie en de individuele eigenschappen los van elkaar benaderen en simpelweg het potentieel van de teams als geheel benaderen dan ontstaat er een andere logica. Vanuit dat licht bekeken tref je in HCAW 4 een kosmetisch homogeen elitair clubje. Het heeft dus helemaal geen zin om normen en waarden na te streven als het productieniveau maar van een consistentie uitgaat. Het is allemaal doorgerekend en door het CPB akkoord bevonden” legt Smit ongevraagd uit.

Inmiddels heeft HCAW 4 zich in de top 3 genesteld, overeenkomstig de doelstelling die tijdens de winstwaarschuwing van het team is meegegeven. Zondag 6 juni mag de Bussumer selectie het in Hengelo opnemen tegen de Giants, bij winst haakt HCAW 4 aan in de race om eeuwige roem. Publiek is drie uur voor de wedstrijd welkom om de lokale turnvereniging een synchroon gymnastiek oefening te zien uitvoeren. Niet komen is geen optie.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by