Nieuws Programma Statistieken Profielen Forum
Laatste Nieuws   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   

Hengelo Giants boekt dubbele overwinning op HCAW 4

Bussumers verliezen balans in keystone

Hengelo – ‘HCAW 4 komt naar je toe deze zomer’ klinkt de duidelijke pay off van het Bussums elite korps onder leiding van skipper Mike de Haas. Tijdens deze zomertour doet de selectie een groot deel van Nederland aan waaronder Hengelo. Een bewuste keuze, hiermee werd door de KNBSB ingespeeld op de groeiende vraag naar HCAW 4 door het hele land. Het onbevangen karakter waarmee ‘het Real Madrid van de tweede klasse’ menig tegenstander tot wanhoop weet te drijven is een gimmick op de Nederlandse velden en trekt liefhebbers. Door de Bussumers in een Oostelijke regio in te delen worden nu ook Duitsers in de gelegenheid gesteld wedstrijden bij te wonen. En dat was te merken in Hengelo.

Het treffen met de Giants uit Hengelo werd overschaduwd door zon, veel zon. In een situatie waarin een luchtvochtigheid werd vastgesteld van 89% mag het weer gerust drukkend genoemd worden. “Buitenlandse omstandigheden”, liet linksvelder Bas Schmitz zich ontvallen. En zo voelde het ook, het weer voelde niet Nederlands aan en de honkslagen die werden geincasseerd hadden een hoog Duits gehalte. Tel daar een licht caribische nadruk op de lokale hapjes (pasteitjes) bij op en volledige desorientatie van de Bussumers in het verre Hengelo is ineens te begrijpen.

Aanvankelijk was er niet eens zo heel veel aan de hand. De selectie arriveerde op tijd om de gymnastiek prestaties van de tegenstander gade te slaan, er werd gezongen in de kleedkamer en Lennart van der Zwaan had zijn handschoen niet bij zich. Ook het begin van de wedstrijd verliep soepel. In de eerste inning namen de Bussumers startende werper Mark Kolner onder handen wat direct resulteerde in een voorsprong. Die voorsprong werd vervolgens vakkundig uit handen gegeven. De ene na de andere fout werd gemaakt door de Bussumse verdediging waardoor de reuzen hun voorsprong gestaag uit konden bouwen.

Korte stop Peter Christian Smit luidde tegen zijn eigen wil de beslissing in. Na twee honkslagen geproduceerd te hebben tegen een niet geamuseerde Kolner moest Smit het veld verlaten met een blessure. Waar aanvankelijk direct werd gedacht aan een soort ‘afjuinfractuur’ bleek echter dat het om de hamstring van Smit ging. Hiermee verdween verdedigend en aanvallend de samenhang uit het spel van HCAW 4 en werden de fouten talrijker. Daar stond aanvallend weinig meer tegenover waardoor al vroeg in de wedstrijd een winnaar werd vastgesteld. Na zeven innings konden beide teams hun spullen opruimen en bleven de punten na een 12-2 thuis overwinning in Hengelo, de grootste nederlaag dit seizoen voor de Bussumers. Tel daar de gymnastiekprestaties van Giants bij op waar vanuit Bussumse zijde slechts een soort bierspel tegenover werd gezet en een dubbel verlies verdween in de boeken. “Op dit soort dagen is alleen Mc Donald’s de grote winnaar”, relativeerde Martin Tolenaar de matte vertoning van beide kanten.

Alhoewel de Giants weer niet hebben laten zien over grootse vorm te beschikken blijft de ploeg constant presteren. De positie op de ranglijst is dan ook te verklaren. “Wie lust er een pasteitje?” vroeg de Giants coach zich na afloop af. Een verdienstelijk verkooppraatje, dat moet hem worden meegegeven. Een week eerder brak juist deze kwaliteit hem op, de skipper werd in het treffen met de Bedrocks het veld af gestuurd door de scheidsrechter. Hoe het mogelijk is dat hij een week later weer op het veld staat blijft een raadsel. “Vraag dat maar aan Hans Kazan”, geeft Mark Kolner met een knipoog mee. De pasteitjes vonden echter gretig aftrek onder de Bussumse selectie. Hiermee werd de bittere nasmaak van het verlies en het besef dat een kampioenschap er niet meer in zit afdoende weggespoeld. Zowaar een subtiel gebaar vanuit Duitsland al blijft zelfs dat arbitrair.
© 2002-2013 hcaw.net - powered by