De grote verschillen tussen Honkbal, Softbal en Base5

Veel mensen denken bij Honkbal aan Softbal en visa versa maar dit is absoluut niet hetzelfde. Er zijn wel veel overeenkomsten in beide sporten maar toch zijn er wat verschillen.

Pitch worp

Dit is het meest opvallende verschil tussen Honkbal en Softbal want bij Honkbal werpt de pitcher bovenhands terwijl een softbal pitcher dit onderhands zal doen.

Een ander groot verschil is het loslaten van de honk dat bij softbal pas is toegestaan wanneer de pitcher zijn worp doet terwijl je bij honkbal altijd de honk mag loslaten.

Speelveld

Een ander groot verschil tussen Honkbal en Softbal is de zwaarte van de bal, maar ook het formaat speelveld. De afstand tussen de honken in beide sportvormen verschilt per leeftijdsklasse.

Baseball5

Dan is er ook nog een straatvariant afgeleid van Honkbal en Softbal. Deze dynamische tak van sport kent simpelere regels waardoor het zich makkelijk leent voor alle leeftijdscategorieƫn en omstandigheden.

Baseball5 kan overal gespeeld worden

Door de eenvoud in het spel en de regels kan Basebal5 overal gespeeld worden zoals op straat, in een park of grasveld. Door deze laagdrempelige setting kan je tussen door ook met gemak de spanning op een andere manier op zoeken door bijvoorbeeld op je telefoon een gokje te wagen met Kansino kanspelen. Vooral de korte spelrondes op de vele spannende gokkasten Kansino Nederland lenen zich hier perfect voor. Zo kan je de spanning even weerleggen om vervolgens vol energie je weer in het spel te werpen. De afwisseling met de Kansino spelen kan ook voor onderlinge bonding zorgen door de onverwachte wending die een spel in zo’n kansspelronde kan nemen. Het dynamische karakter van Baseball5 past hier goed bij.

Alleen zachte bal nodig

In tegenstelling tot Honkbal en Softbal heb je bij Baseball5 geen slagknuppel nodig en alleen een zachte bal. Je slaat dus de bal als slagman of vrouw gewoon met je handpalm of vuist.

Baseball5 heeft simpele spelregels

Niet alleen het veld is kleiner en moet aan andere regels voldoen. De spelregels zijn ook vereenvoudigd. Zo heeft een Baseball5 game 5 inningen tegenover de 9 inningen van Honkbal en Softbal.

Persoonlijke voorkeur

Welke van deze drie sportvormen het leukste of het spannendste is blijft een persoonlijk voorkeur afhankelijk van welke elementen voor jou het spel aantrekkelijk maakt.

De beste technieken voor het maken van duurzame elastische armbanden

Duurzaamheid en creativiteit vinden elkaar in de prachtige wereld van handgemaakte sieraden. Terwijl steeds meer mensen zich bewust worden van de ecologische voetafdruk die we achterlaten, groeit de vraag naar duurzame modeaccessoires, waaronder elastische armbanden. Deze vorm van sieraden is niet alleen een uiting van persoonlijke stijl, maar ook een statement voor een verantwoorde levenswijze. De technieken om elastische armbanden te maken, die zowel milieuvriendelijk als langdurig draagbaar zijn, vereisen precisie en inzicht in materialen en methoden. Dit artikel zal de lezer door de beste... Suite...

Nieuws en evenementen Honkbal: Slagkracht Canada te groot.

De strijd om de felbegeerde Canada Cup is weer in volle gang. Echter in de vierde wedstrijd om deze cup heeft Team Kingdom of the Nederland het zwaar te verduren gehad omdat Canada’s slagkracht te overweldigend was! Cananda hield hoog tempo In de beginfase was de toon al gezet door een two-run homerun waardoor er al een 2-0 achterstand ontstond. Rebecca Soumeru kreeg het dus zwaar in haar taak om ons land te verdedigen tegen werelds nummer 3 op de ranglijst. En alsof dat niet genoeg was, kwam daar nog eens een solo homerun bovenop. Dit tempo hield aan in tweede inning doordat het Canades... Suite...

Mannen van team Kingdom of the Netherlands pakken zilver op EK

Met zijn allen hadden we ons klaargemaakt voor de strijd op weg naar de halve finale Slowpitch Softball in Italiƫ. Aan alles is gedacht. Lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk ook een levensgroot scherm om alles goed te kunnen volgen. Vol in baseball tenue waren we er helemaal klaar voor. Gaan onze mannen die gouden plak behalen? Maar zelfs al zou dit niet het geval zijn, dan zijn we nog apetrots want de slowpitchers van Oranje hadden al een mooie prestatie neergezet door hun slag zo ver te slaan. Wat de uitslag ook gaat worden, wij hadden een gezellige evenement georganiseerd met na afloop... Suite...

Geweldig tuinfeest als afsluiter NK Little League

Zowel Honkbal als Softbal heeft zijn populariteit al aardig gewonnen in Nederland en zo ook onder onze jeugd. Zoals de inleiding al heeft doen vermoeden Little League Baseball en Softball is komen overwaaien uit Amerika zodat onze jeugd ook Honkbal en Softbal wedstrijden kan beleven. NK Little League Zo ook in Nederland worden soft -en honkbal competities georganiseerd zoals de Nederlandse Kampioenschappen, dit jaar gehouden in het Pinksterweekend. Het NK Little league kent 4 verschillende leagues. Little leagues (littles) Intermediate league Junior league Senior league Geslaagd tuinfeest Als... Suite...

Cruciale rol van scheidsrechter in eerlijk spel honkbal

In elke tak van sport is het belangrijk elementen in te bouwen om eerlijk spel te waarborgen. Vooral teamsporten als Honkbal kennen een flink aantal spelregels waardoor een foutje in de hitte van de strijd zo gemaakt is. Niet alleen bij sport maar ook bij amusement is het belangrijk eerlijk spel te bewaken. Een goed voorbeeld hiervan is hoe bij Kansino altijd eerlijk spel wordt gewaarborgd. Op de site legale exploitant Kansino kan je precies lezen hoe dat in zijn werk gaat. Kansino werkt bijvoorbeeld met een zogenaamd Random Number Generator (RNG) waarbij de uitslag volledig willekeurig tot st... Suite...